Modeljaar 1992

Folder BX modeljaar 1992

In 1991 werd de ZX voorgesteld als vervanger van de eenvoudigere BX-uitvoeringen.

Juli 1991

Bij het begin van modeljaar 1992 waren alle BX-en met een benzinemotor inmiddels voorzien van een geregelde drieweg katalysator (U9). De BX TZD Turbo en de BX TZD Turbo Break werden voorzien van een uitlaatgasrecirculatiesysteem (EGR). Verder stond het modeljaar 1992 in het teken van een verbeterde geluidsisolatie en een verhoogde standaarduitrusting. De BX Injection (dus ook de BX Cannes) en de BX 19 TD kregen een uitgebreidere binnenverlichting, een geheel neerklapbare achterbank, een wis-was installatie op de achterruit, een afsluitbaar dashboard kastje en zwarte ruit omlijsting. De Beluga bekleding op deze modellen werd vervangen door Epicea bekleding. De BX 16 TGI en de BX 19 TGD Break kregen een stootstrip met chroominleg. De BX-en van het TZ uitrustingsniveau (de BX 16 TZI, BX 19 TZI, BX 19 TZD, BX TZD Turbo, BX 19 TZI Break, BX 4WD Break en BX TZD Turbo Break) kregen een electisch te bedienen rechterbuitenspiegel, getint glas, GTI-stoelen met Eclair velours bekleding en vertragingsschakeling op binnenverlichting. Op de BX 19 TZD werd stuurbekrachtiging standaard. De BX 19 GTI tenslotte kreeg het driespakig sportstuur van de BX 16 Valve en standaard lichtmetalen velgen.

September 1991

In september verscheen de tweede oplage van de BX Chic. Het enige verschil met de eerste serie betrof het typebordje "Chic" achterop.

Januari 1992

In Januari verving de BX Deauville de BX Cannes. Deauville is een Franse badplaats aan de Atlantische kust waar André Citroën graag zijn vakanties doorbracht. De standaarduitrusting van de BX Deauville was ten opzichte van die van de BX Cannes uitgebreid met lichtmetalen velgen. De BX Deauville werd niet alleen leverbaar met de 1360 cm3 benzinemotor, maar ook als Deauville D met de 1905 cm3 dieselmotor. De BX Deauville was ook verkrijgbaar op grijs kenteken.

Februari 1992

In februari verscheen de BX Routière op basis van BX 19 TGI. De "normale" BX 19 TGI was in Nederland niet leverbaar, maar de Routières werden door de RDW wel als BX 19 TGI ingeschreven. Terwijl andere speciale series zoals de BX Cannes, de BX Progress en de BX Deauville door de RDW gereigistreerd werden als respectievelijk BX Cannes, BX Progress en BX Deauville. De BX Routière werd voorzien van een GTI interieur, XM stijl typebordjes, Routière badges en een zwart dashboard. Hij was verkrijgbaar in Rouge Furio, ?Vert Triton? en ?Gris Silex?

Modeljaar 1992 BX Cannes met zwarte raamlijsten. De GTI spoiler maakte geen deel uit van de Cannes extra's Typebordje BX Chic van de tweede serie BX Deauville dagbladadvertentie BX Routiere Rouge Furio BX Routiere dagbladadvertentie